DE BESTE FOTOS TIPS

Wil je meer uit je foto’s halen? We hebben een verzameling gemaakt van de beste fotos tips om je te helpen betere resultaten uit je fotografie te halen; of het nu je favoriete hobby is of als je net begint.

We hebben overal een camera bij ons en of we nu onze smartphone of een DSLR gebruiken, we hebben nog nooit zoveel mogelijkheden gehad om foto’s van topkwaliteit te maken. Alle moderne camera’s bieden tal van automatische instellingen die het maken van een foto eenvoudig maken, en zelfs de meest gangbare platforms voor het delen van foto’s op sociale media bieden ons geavanceerde bewerkingsopties. Dus welke foto je ook maakt, je kunt er zeker van zijn dat je foto’s er geweldig uitzien.

Maar ook al is de fotografische technologie snel geëvolueerd, de basistechnieken die fotografen al meer dan een eeuw gebruiken zijn vandaag de dag nog steeds ongelooflijk relevant. Door deze vaardigheden onder de knie te krijgen met de hulp van deze fotos tips, zult u merken dat welke soort foto’s maakt die u maakt kan schieten zoals jij dat wilt, welke camera u ook gebruikt.

FOTO TIP: SLUITERTIJD

Om een vast beeld op een sensor of film af te drukken, moet een kleine hoeveelheid licht door de lens worden gelaten. Wanneer je klikt om een foto te maken, gaat de sluiter van je camera heel snel open en dicht, waardoor een bepaalde hoeveelheid licht de sensor of film bereikt. De hoeveelheid licht die door de lens komt, en dus de snelheid waarmee de sluiter open en dicht gaat, heeft een enorm effect op de belichting (hoe helder of donker je foto zal zijn) en op de bewegingsonscherpte, dat is je vermogen om beweging te ‘bevriezen’ of te laten zien.

FOTOS TIPS

FOTO TIP: DIAFRAGMA

De grootte van de opening van de sluiter is een andere instelling die gemakkelijk kan worden aangepast. DoF maakt het mogelijk om de hoeveelheid van de foto die scherp zal zijn te controleren. Je hebt vast wel eens foto’s gezien waarop alleen het onderwerp scherp is, terwijl de achtergrond bijna versmelt tot een zachte waas. Dit gebeurt door het diafragma, en dus de DoF, te regelen. 

FOTO TIP: ISO

Verwijst het ook naar hoe gevoelig de sensor van je camera is voor licht. Met een hoge gevoeligheid korrelige beelden oplevert, maakt een hoge ISO-instelling op je camera je foto helderder. Naarmate de technologie verbetert, neemt ook de kwaliteit van foto’s met hoge ISO-instellingen toe, maar het is belangrijk te onthouden dat elke camera een grens heeft van wat als een aanvaardbare hoeveelheid ruis kan worden beschouwd. Dit is een van de hele goede fotos tips die je in gedachten moet houden.

FOTOS TIPS

FOTO TIP: WITBALANS

Alle lichtbronnen verschillend zijn. Telkens wanneer u een foto neemt, verwerkt uw camera de ontvangen informatie en bepaalt wat de juiste kleuren van de scène zijn. Het eindresultaat varieert naargelang je fotografeert met verschillende lichtbronnen. Een verkeerde witbalans betekent dat de kleuren op je foto naar één deel van het spectrum neigen, wat betekent dat je foto’s te geel, groen, blauw of magenta worden. In de instellingen kunt u spelen met de witbalans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *