BABY FOTO’S: HET EERSTE JAAR

Je hebt de mooiste baby van de hele wereld, na een bevalling en daarna de juiste kraamzorg. Je wilt dat natuurlijk mooi vast leggen. De baby foto’s voor later om naar terug te kijken zijn natuurlijk erg leuk. Maar wanneer zou je ze het beste kunnen maken, daarin is een overweging te maken. Er zijn ongeveer 4 periodes waar we het over gaan hebben: 3 maanden, 6 maanden, 9 maanden en 12 maanden, en waarom deze misschien niet de juiste timing is.

Ook hebben we het over andere maanden waar het misschien beter is om je baby in te laten te fotograferen. Het idee achter deze timing was om alle mijlpalen van het eerste jaar vast te leggen. De baby’s ontwikkelen veel in het eerste jaar dus er zijn verschillende dingen waar je rekening mee kan houden. Als je zelf wilt proberen om foto’s te maken van u baby dan kun je hier klikken voor tips.

BABY FOTO'S

Baby foto’s: Minderen maanden om foto’s te maken

Baby’s van 3 maanden kunnen hun hoofd nog niet hoog genoeg houden om een buikfoto te maken.   Dus, 3 maanden lijkt meestal op een pasgeborene sessie met een wakkere baby.

6 maanden….dit is de sessie waarbij de meeste ouders bidden dat hun baby rechtop gaat zitten, maar de meeste baby’s van 6 maanden zijn nog niet zover OF kunnen niet rechtop zitten zonder beide handen te gebruiken om hen stevig te houden (niet het beste voor foto’s).   Ik heb zoveel teleurgestelde ouders gehad omdat hun baby niet kon zitten. 

9 maanden …. zeer goede timing voor een babysessie.  Super schattig en erg leuk!   Het beste deel, geen gevaar voor vreemden!

12 maanden…. Ziet er hetzelfde uit als de 9 maanden sessie, maar nu is er vreemdelingen gevaar of ze lopen en rennen weg van de camera.

Baby foto’s: Betere maanden om foto’s te maken

Dit driemaandelijkse systeem werkte niet. De beste tijd om je baby te fotograferen:

Newborn (0-21 dagen).   Duidelijk, toch?   Deze kans krijg je nooit meer, dus doe het gewoon.   Je zult er geen spijt van krijgen als je de foto’s laat maken, maar wel als je het niet doet.   

 4-6 maanden oud.   Rond 5 maanden kunnen baby’s de bovenste helft van hun lichaam optillen met hun armen.   Dit is geweldig en super schattig om vast te leggen.    Ze kunnen op dit moment ook hun voeten pakken, wat ook heel schattig is.     Deze sessie ziet er heel anders uit dan een newborn sessie, maar legt toch die hele kleine/eerste mijlpaal fase vast.

6-9 maanden.    Dit is het.   Als je maar één moment kiest om je baby te fotograferen in het eerste jaar, dan is dit het moment.    Deze leeftijd is PURE BABY.   Ze zitten, kirren, lachen, houden van de camera en zijn absoluut het schattigst.    

1 jaar.   Misschien heb je een rollator, misschien niet, maar je hebt nu zeker een groot kind!   Het is ongelooflijk om de verandering van pasgeborene tot 1 jaar te zien.   

BABY FOTO'S

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *