No.85 tattoos

No.85 Tattoos: Ontdek de Top Tatoeage Trends van 2024


De Acceptatie van Tattoos

Er is een veelgehoorde opmerking die tegenstanders van tatoeages graag herhalen en wij bij No.85 tattoos ook vaak horen : “Zou je dat ontwerp nog steeds op je lichaam willen hebben als je in het bejaardentehuis zit?” Het antwoord is ja. Als Gen Z’ers en millennials oud worden, zullen we blij zijn met tattoos van kleine taco’s, delicaat geïnkte ringen en armbanden, en hyperrealistische portretten van onze harige vrienden.

“Mensen leven veel meer in het moment en maken zich niet zoveel zorgen over hoe iets veroudert,” zegt Ian Haight, een tatoeëerder in Portland. Naarmate tatoeages minder taboe worden, verdwijnen de bedenkingen over plaatsing en stijl samen met het stigma. “Er zijn geen ‘goede tattoos’ meer versus ‘slechte tattoos’,” zegt Krizo Valkov, die ook in de City of Roses tatoeëert. “Er zijn geen poortwachters, trendsetters of tattoo-politie van de industrie meer. Het internet heeft dit alles gefragmenteerd in een steeds groeiende legioenen van specialisten die hun eigen ding doen en hun respectievelijke nichepubliek dat aansluit bij hun specifieke werk.”

Dat gezegd hebbende, ziet de tatoeage-industrie net als elke andere trendcycli, en we hebben gesproken met artiesten door het hele land om een lijst samen te stellen van tatoeagestijlen die in opkomst lijken te zijn voor 2024. Blijf lezen voor onze voorspellingen, maar onthoud: de beste tattoo voor jou is degene die je over tientallen jaren nog steeds enthousiast maakt als je in de spiegel kijkt.

Terug naar de Jaren ’80 en ’90

Als je denkt aan grafische ontwerpmotieven uit de jaren ’80, is de kans groot dat je je een Memphis-patroon voorstelt – de stijl gekenmerkt door kleurrijke, gedurfde vormen die in de ruimte zweven. “Denk aan Trapper Keeper,” zegt Haight (of kijk gewoon eens naar de openingstitels van Saved By the Bell).

“Iedereen verwelkomt de nostalgie van de late jaren ’80 en ’90 ontwerptrends terug,” voegt Haight toe. Een Memphis-patroontattoo kan een pastelkleurige driehoek, een neon groene krul en een felgekleurde bliksemschicht omvatten.

Kleurrijke, abstracte tatoeages winnen aan populariteit, volgens Haight, en deze ontwerpen gebruiken doorgaans niet veel zwarte inkt, waardoor een “ongeschreven regel” wordt doorbroken dat elke tatoeage moet worden omlijnd met zwart. “Het idee is dat zwarte inkt het langst blijft zitten en een tatoeage zonder omtrek over 20 jaar onherkenbaar zal zijn,” legt Haight uit. Dit is misschien waar, “maar het feit is dat mensen zich daar gewoon niet zoveel meer om bekommeren.”

Realisme en Tweedimensionale Tattoos Gecombineerd

Regels blijven buiten beschouwing met onze volgende trend. Ana Guzman, een tatoeëerder in New York City, heeft gemerkt dat klanten vragen om twee stijlen te mengen, meestal tweedimensionale tattoos en realisme. Terwijl realistische tatoeages proberen het onderwerp vast te leggen zoals ze in het leven zijn, is tweedimensionale kunst ontworpen zonder enige diepte, voor een plat uitziend, doelbewust onrealistisch uiterlijk.

Dit werk stapt buiten de grenzen van het genre, waardoor een speelse mix van het realistische en het duidelijk neppe ontstaat. Artiesten zoals Bad Bunny geven meer zichtbaarheid aan de trend met de realistisch uitziende vaas en cartoon-achtige tweedimensionale bloemen op zijn linkerarm.

Sticker Mouw

De sticker mouw is minder een individuele tatoeagestijl, meer een stijl van tatoeageplaatsing. Het omvat het krijgen van meerdere kleine tatoeages, allemaal schijnbaar lukraak geplaatst op en neer de arm. “In plaats van grote stukken die veel ruimte in beslag nemen, maakt een verzameling van kleine stukken ruimte voor meer en meer,” zegt Rosa Bluestone Perr, een tatoeëerder in New York City. Het algehele effect is “schattig en delicaat.” Deze stijl is ook handig voor de budgetbewuste onder ons: in plaats van te sparen voor een groot kunstwerk, kun je een sticker mouw opbouwen met individuele kleine tatoeages in de loop van de tijd.

Lo-fi Tattoos

Aan de andere kant van het land in Portland heeft Haight ook de opkomst van de sticker mouw opgemerkt, en zijn klanten bouwen hun collectie vaak uit “kleine, eenvoudige tatoeages.” Het is een lo-fi versie van tatoeëren, zegt hij, vaak gemaakt uit impulsieve tatoeages met basisontwerpen. Hij schrijft de verschuiving toe aan het verlies van stigma rond tatoeages.

“Je ziet veel meer dwaze tatoeages die volkomen betekenisloos zijn,” zegt Haight. “Ik denk dat aandringen dat elke tatoeage betekenis moet hebben overgewaardeerd is. Het is jouw lichaam, doe ermee wat je wilt.” Uiteindelijk, als je ooit ziek wordt van het hebben van een piepkleine cartoon hamburger of een vioolblad-fig-tatoeage op je lichaam, zijn ze gemakkelijker te bedekken dan grotere tatoeages met dikke lijnen en kleur.

Permanente Sieraden

De afgelopen jaren is er een toename geweest in permanente (echte) sieraden, kettingen, enkelbandjes en armbanden die zijn gelast in plaats van een sluiting. Bluestone Perr beschouwt zichzelf als een pionier in de tatoeageversie van de trend, met delicate getatoeëerde ringen of armbanden. De ontwerpen zijn vaak gevormd om na te bootsen hoe een armband op de pols zou vallen, met individuele stippen die lijken op een ketting van zilver of goud. “Ze zijn een prachtige versiering voor het lichaam,” zegt ze. “Ik hou ervan dat het een stuk sieraden is dat je niet kunt verliezen.” Ze heeft de trend zelfs teruggekoppeld naar fysieke sieraden, met een lijn van ringen en oorbellen geïnspireerd door de tatoeages.

Huisdierenportretten

We hebben micro-realisme genoemd – de stijl bestaande uit kleine, hyperrealistische ontwerpen – als een van onze top tatoeagetrends voor 2023, en hoewel het genre buitengewoon populair blijft, heeft Guzman de opkomst van een bepaald subset opgemerkt. Klanten vragen om huisdierenportretten gedaan in de realistische stijl, hoe beter Fluffy’s ware essentie vast te leggen. “De meeste mensen zijn geobsedeerd door hun huisdieren en zijn bereid om hun portretten te laten tatoeëren, zodat ze hun harige baby altijd bij zich kunnen hebben,” zegt ze.

Teruggevonden Jeugd

Als je de laatste tijd geen Spongebob Squarepants of Tommy Pickles-tatoeage hebt gezien, heb je niet opgelet. Net zoals we de trend naar nostalgie uit de jaren ’80 en ’90 zien in getatoeëerde patronen, hebben Guzman’s klanten gevraagd om recreaties van geliefde fictieve personages. Ze heeft ontwerpen gemaakt met Hello Kitty en Disney-personages, en wordt vaak gevraagd om te lenen uit de films, boeken of tekeningen die de klanten zich herinneren uit hun jeugd.

Fan Tattoos

Naast het lenen van fictie, halen klanten inspiratie uit hun favorieten uit het echte leven. De fanatieke aard van popcultuurfandom betekent dat klanten niet terughoudend zijn om hun geliefde op hun lichaam te vereeuwigen. “Alleen al in 2023 heb ik meer dan 600 fan-tatoeages voltooid, voornamelijk gewijd aan artiesten als Harry Styles, Louis Tomlinson en Taylor Swift,” zegt Alina Naumenko, een in Los Angeles gevestigde tatoeëerder. Van portretten tot symbolische eerbetonen, “deze tatoeages hadden een diepe betekenis voor onze klanten, en boden een manier om de meest ongelooflijke ervaringen van hun leven te vereeuwigen – het zien van hun favoriete artiesten,” voegt Naumenko toe.

Naumenko en haar collectieve groep van tatoeëerders volgden zelfs Louis Tomlinson op tournee, waar ze vaak tot 30 ontwerpen per dag tatoeëerde. Vervolgens zullen ze Niall Horan volgen, wat bewijst dat One Direction-fans zijn opgegroeid maar nog steeds net zo toegewijd zijn aan hun favoriete viertal.

Conclusie

De wereld van tatoeages blijft evolueren, met een rijke diversiteit aan stijlen en expressievormen die de individualiteit en de tijdgeest weerspiegelen. Van nostalgische ontwerpen die ons terugvoeren naar de jaren ’80 en ’90, tot de fijne lijnen van permanente sieraden en de intieme portretten van onze geliefde huisdieren, de trends in tatoeagekunst voor 2024 tonen een grenzeloze creativiteit en een breuk met traditionele conventies.

De opkomst van lo-fi en sticker mouw tatoeages benadrukt een verschuiving naar meer persoonlijke en impulsieve kunstwerken, terwijl de mix van realisme met tweedimensionale stijlen de fusie van verschillende artistieke werelden illustreert. Deze trends getuigen van een groeiende acceptatie en waardering voor tatoeages als een vorm van persoonlijke expressie en kunst.

In deze steeds veranderende wereld van inkt en naalden is het belangrijk om een tatoeëerder te vinden die niet alleen technisch bekwaam is, maar die ook jouw visie en stijl begrijpt. Voor degenen die op zoek zijn naar professioneel advies en vakmanschap van topniveau, staat No.85 Tattoos klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte tatoeage die past bij jouw unieke stijl en verhaal. Bij No.85 Tattoos kun je rekenen op deskundigheid en een persoonlijke benadering, of je nu kiest voor een trend uit 2024 of een tijdloos ontwerp dat je ware zelf weerspiegelt.