De schildertrends van 2023!

Kleur op kleur

Kleur op kleur

Toon op toon, of kleur op kleur, wordt steeds vaker gezien in het interieur. Voorheen was het erg populair om een groot contrast te creëren met verschillende kleuren op dezelfde muur. Deze nieuwe kleurtrend is het tegenovergestelde: gebruik maken van twee verschillende tinten van dezelfde kleur. Het zorgt voor een subtiele combinatie aan kleuren die toch opvalt.

Het voordeel van kleur op kleur gebruik is dat het een rustige en zachte uitstraling heeft, hierdoor past vrijwel elk meubilair in het interieur. 

Contrast met kleurvlakken

Bij de kleur op kleur trend worden er verschillende tinten gebruikt op één wand. Bij het gebruik van kleurvlakken is dit niet het geval. Er wordt één kleur gekozen per wand en die wordt zo egaal mogelijk gemaakt. Hiermee krijg je het gevoel dat het interieur uit verschillende vlakken bestaat.

Door deze trend toe te passen creëer je veel contrast in het interieur, hierdoor kan het groter lijken dan het is. Zo zou je één kleurvlak achter de bank en één, met aan andere kleur, in de keuken kunnen doen, dan blijft het een geheel, maar voelt het als twee unieke omgevingen.

Contrast van kleur
Juweeltinten/felle kleuren

Opvallen met juweeltinten

Juweeltinten bestaan uit felle, opvallende kleuren die meteen worden opgemerkt door iedereen die de omgeving binnenstapt. De kleuren zijn gebaseerd op de kleuren van juwelen zoals saffieren, waarbij je een blauwe kleur krijgt, of amethist, een paarse kleur.

Deze trend is ideaal voor iedereen die wat meer kleur in zijn of haar leven wil. Daarnaast kan je dit ideaal combineren met verschillend meubilair om je huis mooi op te fleuren!

Door het schilderwerk in huis te veranderen heb je een opvallende, maar niet ingrijpbare manier om het interieur te transformeren. Door één, of meerdere, van deze trends te gebruik in je interieur zal je woning er dus weer fris en modern uitzien.